Cisco en andere netwerk apparatuur vernietigen

Cisco en andere netwerk apparatuur vernietigen

Mogelijk een beetje verwarrend, Data vernietigen op netwerk apparaten. Want je zou toch zeggen dat netwerk apparaten zoals switches, routers, firewalls, accespoints geen bestanden bevatten. Steef van IT-Recycling en Sebastiaan Back van Cybereason vertellen je in onderstaand artikel meer over het belang van het vernietigen van deze apparaten. Lees hier het volledige artikel over Data vernietigen op Cisco en andere netwerk apparatuur op de website van IT-Recycling.

Netwerk apparaten zonder bestanden

Bij computers, laptops, server en harde schijven vernietigen is het verhaal duidelijk. Daar kunnen alle mogelijke bestanden in zitten die niet naar buiten mogen treden. Maar in netwerkapparaten zitten toch geen bestanden zou je denken? Toch loop je als bedrijf risico.

IT-recycling haalt al jarenlang Cisco en andere merken netwerk apparatuur op en tot voor enkele jaren kwam de vernietiging van data eigenlijk bijna nooit ter sprake.

“Vernietiging van informatie op netwerk apparatuur voor recycling of opkoop staat eigenlijk al minstens 10 jaar onder onze diensten vermeld, maar hier is echter niet tot nauwelijks gebruik van gemaakt. Het grootste deel van onze klanten zag er gewoon geen kwaad in om uitgediende switches, firewalls, modems, accespoints, routers en nog meer gewoon mee te geven voor recycling.

De zaken zijn echter aan het veranderen en wij krijgen steeds meer opdrachten om netwerk apparatuur op te halen voor recycling en dan meteen zorg te dragen voor een juiste vernietiging van de informatie die er in zit. Een oud netwerk apparaat is namelijk het perfecte Paard van Troje om uw organisatie van binnenuit aan te vallen”.

Verwijderen van IP-settings

Maar wat kan nou mis gaan als je oude netwerk componenten uit handen geeft?

Het probleem met netwerk apparatuur zoals bijvoorbeeld Cisco apparatuur is dat er specifieke informatie in staat over het netwerk waar ze zich voorheen in bevonden. Denk aan IP gegevens, inloggegevens en wachtwoorden. Deze informatie noemt men vaak IP-settings. Ook is het heel goed mogelijk dat bepaalde netwerk componenten als je ze aansluit direct contact gaan zoeken met hun oude netwerk.

Voor cyber criminelen dus het moment om in te breken. Het is dan vaak niet eens nodig het slachtoffer te hacken, dat doen de uitgediende Cisco’s automatisch voor ze.

Kortom, voorkom datalekken en vernietig de data van netwerk apparatuur.

Datavernietiging bij IT-Recycling

Mocht je niet helemaal zeker zijn dat de oude netwerk apparaten nog relevante IP-settings of informatie bevatten, laat ze dan opschonen en vernietigen door een erkend bedrijf. IT-Recycling is zo’n gespecialiseerd bedrijf dat zorg draagt voor dit soort processen. Zij zijn een van de weinige IT-recyclers in Nederland die hier de nodige kennis en ervaring in hebben.

Post your comment