De ideale werknemer: een databot

De ideale werknemer: een databot

De zoektocht naar de ideale werknemer is tijdrovend en lang niet altijd even succesvol. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook nog alternatieven op deze klus. Denk eens na over het implementeren van RPA binnen jouw organisatie. Dit heeft vele voordelen. Wij belichten de belangrijkste voor je.

1. Minder vaste kosten

Een van de grote voordelen van RPA is dat de vaste kosten veel lager zijn personeel aannemen. De investering in het begin is wel groter, omdat de systemen aangelegd en getraind moeten worden door een RPA specialist, maar de vaste kosten zijn vervolgens een stuk lager. Hierdoor is de terugverdientijd redelijk kort en begin jij al snel met besparen.

2. Hogere productiviteit

Iets waar veel werkgevers over struikelen is de productiviteit van de werknemers. Je wilt immers dat dit zo hoog mogelijk is. Toch is dit in de praktijk niet altijd het geval. Een databot werkt daarentegen wel hartstikke productief. Deze wordt niet afgeleid door geluiden of collega’s, maar werkt aan 1 stuk door tot de taken zijn voltooid. Welke werkgever wil er nu niet zo’n werknemer?

3. Nooit ontevreden

Een RPA databot is nooit ontevreden, simpelweg omdat deze geen gevoel heeft. Het is ideaal om een databot in te zetten voor manuele handelingen, zoals het invullen van formulieren, die voor een normale werknemer als saai gezien worden. Deze werknemers kun je nu zinvoller werk laten doen waarbij menselijk denken nodig is. Voor veel werknemers is dit iets positiefs, waardoor de tevredenheid onder je echte werknemers ook nog eens zal stijgen.

4. Altijd aanwezig

Een ander groot voordeel van een databot is dat deze altijd aanwezig is. Eerder weg omdat de kinderen van school gehaald moeten worden, voor een tandarts afspraak of vanwege ziekte is met een databot helemaal verleden tijd. Een databot is er altijd voor je en werkt als het moet 24 uur per dag voor 365 dagen in een jaar. De absolute droom werknemer!

2 comments

Post your comment