Een half miljoen applicaties in Windows Stores

Een half miljoen applicaties in Windows Stores

Ben je benieuwd naar de statistieken van Microsoft over zijn producten? Microsoft heeft indrukwekkende cijfers naar buiten gebracht omtrent de applicaties die verkrijgbaar zijn.

Momenteel zijn er ruim 527.000 applicaties te downloaden in de Windows Phone Store en de Windows Store. Hiervan zijn 340.000 te vinden in de Windows Phone Store en 187.000 voor de Windows 8 apparaten. In vergelijking met 3 maanden terug is het aantal applicaties dat te downloaden is met zo’n 70.000 stuks gegroeid. Toen waren er in de Windows Store 155.000 te vinden en 300.000 in de Windows Phone Store.

Windows Stores loopt een klein beetje achter

Hoewel deze cijfers indrukwekkend zijn, loopt Windows nog flink achter op de applicaties die te downloaden zijn in de App Store voor iOS en Google Play voor Android. Daar zijn namelijk ruim 1,3 miljoen applicaties te downloaden.

Veranderingen in 2015

Er staan nog een aantal belangrijke veranderingen voor de deur volgend jaar. Dan zullen Windows en Windows Phone namelijk worden samengevoegd tot één systeem. Bovendien komt volgend jaar ook Windows 10 uit. Dit is bijzonder, aangezien deze beschikt over universele applicaties die door zowel de laptop, tablet en smartphone te gebruiken. Niemand weet echter nog wat er met de huidige applicaties zal gaan gebeuren. Dit zal volgend jaar pas duidelijk worden.

Post your comment