Een laadpaal voor thuis

Een laadpaal voor thuis


Een jaar of twintig geleden kwamen de eerste smartphones en later de tablets op de markt. Dat werd een niet meer stoppende rage waardoor steeds meer mensen er één kochten. Nu gebeurt dat met de elektrische auto ook! Steeds meer mensen gaan elektrisch rijden en om die auto dan ook op te kunnen laden is een laadpaal thuis wel zo handig. Inmiddels zijn er al meer dan 120.000 (privé) laadpalen in Nederland en komen er dagelijkst nog enkele tientallen bij. Met een eigen laadpaal ben je ervan verzekerd dat je jouw auto altijd op de meest voordelige manier oplaadt. Wil je een laadpaal thuis dan is het belangrijk om te (laten) kijken hoe je deze kunt plaatsen. Heb je een eigen inrit of garage dan is het plaatsen in de meeste gevallen geen probleem.

Welke laadpaal kun je het beste aanschaffen?


Als je op internet intypt ‘laadpaal aanschaffen’ kom je veel bedrijven tegen die laadpalen verkopen. Welke laadpaal is dan het meest geschikt voor jou, voor je auto én voor je portemonnee? Wanneer je het niet nodig vindt om het verbruik te meten en als je geen online declaraties hoeft door te geven kun je het bijvoorbeeld kiezen voor een Plug&Charge model. Wil je een laadpaal thuis met meer functionaliteiten dan kun je kiezen voor een ‘slimme’ laadpaal. Deze ‘slimme’ laadpalen worden ook vaak in combinatie met zonnepanelen geplaatst. Factoren die bij de aanschaf van een laadpaal belangrijk zijn:

  • Een eigen oprit of garage, zo niet; de goedkeuring van de Gemeente
  • Het laadvermogen van de laadpaal
  • Hoe snel je kunt laden
  • Of er een laadkabel aan de paal vast zit
  • Of je de kosten van het laden dient te verrekenen met je baas
  • Of je gebruik wil maken van “slim laden” ofwel zonnepanelen of laag stroom tarief
  • Wat je budget is

Onafhankelijk advies bij de aanschaf van een laadpaal voor thuis

Het laden aan oplaadpalen die thuis zijn geplaatst is goedkoper dan het laden bij een laadstation. En dat geldt natuurlijk helemaal als je ook zonnepanelen hebt geplaatst. Wil je weten welke laadpaal het beste is voor bij jou thuis vraag dan advies bij Laadkompas. Zij adviseren over alles wat met elektrisch rijden te maken heeft, van het overstappen naar elektrisch rijden, de laadpalen die het beste bij je situatie passen tot de mogelijkheden voor subsidies. Je kunt hier ook oplaadpalen kopen en waarbij ze ook de installatie verzorgen. Dat doen ze voor particulieren en voor bedrijven.

Post your comment