Plannen van personeel

Plannen van personeel

Inplannen van je personeel

Personeel inplannen gaat het gemakkelijkst digitaal. Je hebt geen gedoe met papieren en roosters waar je geen wijs uit wordt, als je het allemaal digitaal doet, via offline of online computerprogramma’s. Hoe gaat dat in z’n werk en wat zijn de voordelen? In dit artikel is wat informatie over het digitaal inplannen van personeel te vinden.

Flexibele werktijden
Veel werknemers zijn flexibel inzetbaar. Een bedrijf wil besparen op lonen en kiest er daarom voor om van situatie tot situatie te bekijken hoeveel personeel er nodig is. Om dit allemaal op een ordelijke manier te laten verlopen zijn digitale methodes een grote uitkomst.Duidelijkheid over werktijd en inkomen
Met online urenregistratie is het voor personeel te allen tijde duidelijk hoeveel er gewerkt is en hoeveel loon er tegenover staat. Dit is fijn en zorgt dat er geen misverstanden kunnen zijn. Doordat alles online gebeurt is het altijd duidelijk hoe veel er gewerkt is. Er is dan geen sprake van papieren die kwijt kunnen raken of administratieve fouten.

Hoe gaat het in z’n werk?
Bij een digitale urenregistratie kunnen werknemers via een hiervoor beschikbaar computerprogramma aangeven welke uren ze gewerkt hebben. Hier kunnen dan vaak ook reiskosten, ziekteverzuim en dergelijke zaken aangegeven worden. Dit kan vervolgens bij de financiële administratie gecontroleerd en geadministreerd worden. Zo gaat het snel en eenvoudig. Protime is een bedrijf dat digitale urenregistratie aanbiedt.

Papieren werkstaten
Veel bedrijven werken nog met papieren werkstaten. De werknemer noteert dan op papier welke uren er gewerkt is en eventueel waar het werk uit bestond. Het is dan noodzakelijk dat er een administratieve afdeling aan het bedrijf verbonden is die de werkstaten digitaliseert om betaling mogelijk te maken. Dit is inefficiënt en foutgevoelig. Een modern bedrijf kan haast niet meer om digitale registratie heen.