De reiziger van de toekomst: met behulp van technologie op een gepersonaliseerde reis

De reiziger van de toekomst: met behulp van technologie op een gepersonaliseerde reis

De reiziger van de toekomst is nooit verward wanneer hij, op het vliegveld aangekomen, zijn tas op de bagageband moet onderscheiden van twintig andere tassen. Hij belandt niet bij de klantenbalie omdat iemand anders zijn koffer per ongeluk mee heeft genomen. Op het strand of bij het zwembad weet hij precies welke handdoek van hem is. En wanneer het buiten regent, zal niemand per ongeluk zijn paraplu uit het rekje naast de cafédeur meenemen. Waarom? Omdat de reiziger van de toekomst slim gebruik maakt van technologie om zijn eigendommen te personaliseren.

Elk mens is uniek, en tegenwoordig biedt de wereld steeds meer mogelijkheden om deze uniekheid in het dagelijkse leven te uiten. De baan van 9 – 5 verdwijnt en wordt vervangen door de entrepreneur. De Nederlandse reiziger reist elke zomer niet meer massaal af naar Frankrijk met de camper, maar wordt steeds meer gedreven om ongebaande paden in te slaan: Sri Lanka, Iran, Mongolië – geen bestemming is te ver of te onbekend. En dat gaat dan ook steeds makkelijker: anno 2017 hebben wij steeds meer mogelijkheden om ons leven naar eigen wens in te richten.

Dat geldt niet alleen voor wat we doen en waar wij heen reizen, maar zeker ook voor wat we met ons meenemen. Door technologische ontwikkelingen zijn wij niet langer alleen aangewezen op wat er al in de winkel ligt: wij zijn vrij om de objecten die wij meenemen net zo bijzonder te maken als de doeleinden waarvoor zij gebruikt worden en de bestemmingen waar wij ze mee naartoe nemen.

Met de opkomst van 3D-printers kun je bijvoorbeeld telefoonhoesjes, laptopsleeves en zelfs sieraden volledig naar wens ontwerpen en laten afdrukken. Maar er hoeft geen dure 3D-printer te worden ingeschakeld om van jouw eigendommen iets persoonlijks te maken. Ook met andere druktechnieken is het mogelijk om alledaagse gebruiksvoorwerpen – van tassen tot drinkflessen, powerbanks en zelfs verrekijkers – van een unieke opdruk te voorzien. Kijk op https://www.maxilia.nl/ voor alle opties. Je hoeft dus niet meer met dezelfde koffer als de rest van de wereld te lopen. De objecten die jij meeneemt zijn, net als jouw reisbestemming, op jouw unieke persoonlijkheid afgestemd!

Post your comment