Waarom een mobiele telefoon recyclen?

Waarom een mobiele telefoon recyclen?

Terwijl bijna iedereen in Nederland nog een oude mobiel in huis heeft liggen is er een grote vraag naar grondstoffen aan de andere kant van de wereld waar de mobiele telefoons gemaakt worden. De grondstoffen die nodig zijn voor het maken van mobiele telefoons kunnen opraken. Grondstoffen zoals platina, goud en zilver zijn immers niet eindeloos verkrijgbaar. Het houdt een keer op. Dit geldt ook voor olie en andere materialen. Op de manier zoals het nu gaat kan het niet langer door blijven gaan voordat er een keer problemen in de leveranciersketen ontstaat.

Waarom gaat het zo snel?
Wegens de groei van de technologische ontwikkelingen is het voor producenten aantrekkelijk om steeds vaker nieuwe modellen uit te brengen. Dit is de enige manier om concurrenten voor te blijven voordat anderen de technologie eerder uitbrengen. Hierdoor volgen nieuwe mobiele telefoons elkaar razendsnel op. Dit is bijvoorbeeld goed te zien in het assortiment smartphones van Samsung. Gemiddeld brengt Samsung iedere maand een nieuwe smartphone uit. Hiernaast is er nog de beperkte gebruiksperiode van elektronische apparaten zoals smartphones. Deze hebben gemiddeld een levensduur van slechts twee jaar. Na deze periode is ook vaak het abonnement afgelopen waardoor er weer een nieuw model uitgekozen kan worden. Dit zorgt ervoor dat er steeds meer nieuwe mobiele telefoons geproduceerd moeten worden wat tot een grote vraag aan grondstoffen leidt.

Hoe lossen we het op?
Om het probleem van schaarste op te lossen is er steeds meer aandacht voor de circulaire economie. Dit is erop gericht om zoveel mogelijk gebruikte grondstoffen terug te brengen naar het begin van de cyclus zodat er geen verspilling is. Het verouderde elektronische product belandt dan niet meer in een kast maar wordt hergebruikt voor onderdelen of grondstoffen. Deze onderdelen en grondstoffen zijn essentieel voor de vervaardiging van nieuwe smartphones aangezien deze dan niet meer opnieuw aangeleverd hoeven te worden. Ben je overtuigd van het belang van een mobiele telefoon recyclen? Bekijk het overzicht met recycling bedrijven waar je mobiele telefoons in kunt leveren. Je ontvangt zelfs een riante vergoeding voor je oude mobiele telefoon.

Bron: http://www.telefoonverkopen.com

Post your comment