Windows XP stopt er mee

Windows XP stopt er mee

Microsoft stopt met de ondersteuning van Windows XP

Misschien maak je al langere tijd gebruik van Windows XP. Dit is een besturingssysteem dat vooral hoort bij de wat oudere computers. Recent heeft Microsoft aangekondigd te gaan stoppen met de ondersteuning van Windows XP. Dit gebeurt op 8 april 2014. Omdat de ondersteuning stopt, betekent dat dat het systeem gevoelig wordt voor lekken en eventuele veiligheidsproblemen. Daarom is het belangrijk hierin actie te ondernemen.

Koop een andere computer met een nieuw besturingssysteem

Windows XP bestaat inmiddels al 12 jaar en is gaandeweg de jaren vervangen door veel betere en meer moderne systemen. Wil je voorkomen dat criminelen persoonlijke gegevens van je roven of je bankrekening plunderen? Kies er dan voor om alternatieve stappen te zetten. Je kunt het beste op een ander besturingssysteem overstappen. Kies daarom voor een nieuwe computer met eveneens een nieuw besturingssysteem.

Windows XP upgraden

Wanneer je kiest voor een nieuwe computer, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een Windows PC, een Apple computer of een tablet. Een andere optie is om je huidige Windows XP besturingssysteem te upgraden. Dit is aan te raden wanneer je zelf erg handig bent met computers. Kies dan bijvoorbeeld voor Windows 7 of Windows 8.1. Het kan echter voorkomen dat het niet gaat werken, omdat je computer te traag is voor de nieuwe besturingssystemen.

Installeer een Linux besturingssysteem op je computer

Je kunt er ook voor kiezen om een ander besturingssysteem op je computer te installeren. Dit is bijvoorbeeld Linux. Het is een veilig systeem en daarnaast ook nog eens gratis te downloaden. Het kan ook prima op een oudere computer draaien. Ideaal wanneer je geen geld hebt voor een nieuwe computer, maar wel veilig gebruik wilt maken van een besturingssysteem en het internet.