Zit het geheugen van je iPhone weer vol?

Zit het geheugen van je iPhone weer vol?

Omdat onze iPhones tegenwoordig vergroeid zijn met onze hand kunnen we een telefoon eigenlijk ook tot het interieur rekenen. Maar soms kunnen we deze gadget ook wel vervloeken! Want hoe vaak komt het bij jou voor dat je iPhone aangeeft geen geheugen meer vrij te hebben? Mij is al enkele keren overkomen dat ik de tekst ‘Opslagruimte bijna vol’ in beeld krijg. Bij de aankoop van mijn iPhone 6 heb ik destijds gedacht dat ik met 16GB wel safe zat, maar toch zit het iPhone geheugen vol, al heel snel.

 

Met zo’n 8.000 foto’s, screenshots en video’s zit ik hier al aan een redelijk limiet. Daarbij komt nog dat WhatsApp al 2,5 GB in beslag neemt en met alle andere apps daarbij kom ik al een heel eind. Gelukkig kan het probleem worden opgelost zonder een iCloudabonnement af te sluiten bij Apple. Er zijn namelijk gadgets te koop die het geheugen van je iPhone of iPad uitbreiden. Middels een lightning stick welke je aansluit aan zowel je iPhone en je iPad met de lightning connector als aan je laptop met de usb connector aan de andere kant.

 

Een extra voordeel aan een gadget als de flashdrive is dat je er ook films en muziek op kunt zetten. Hierdoor kun je op reis genieten van je favoriete muziek of kijk jij in het vliegtuig of in het OV naar een film, zónder dat dit geheugen (of mobiele data door streaming) belast van je iPhone of iPad!

 

De flashdrive (beschikbaar bij 123BestDeal in 32, 64 en 128 GB) is bruikbaar voor je iPhone of iPad door middel van een app die opent wanneer je de flashdrive aan je device plugt. Inmiddels heb ik een iPhone 7, met meer dan voldoende opslagruimte (128 gb), de usb past hier moeiteloos in doordat de iPhone 7 dezelfde lightning poort heeft als de iPhone 6.

Post your comment